ΠΡΟΠΟΜΠΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

Ο Θεός δεν αφήκε εαυτόν αμαρτήρητον....

 

Τι είπαν οι σοφοί του κόσμου (για τον Θεό και την Αγία Γραφή)

 

1)      Σωκράτης :Σε όλη σας την ζωή θα είστε κοιμούμενοι εάν δεν σας λυπηθεί ο Θεός και σας στείλει κάποιον ελευθερωτή , φροντίζοντας για σας.

 

2)      Σόλων :Οποτεδήποτε στην διηγημένη ανθρωπότητα η άσαρκος Θεατής  θα λάβει σάρκα. Αυτή η Θεατής θα φέρει την απαλλαγή από τα πάθη. Ο άσαρκος Αυτός Θεός θα κρεμαστεί από αγνώμονος λαού και όλα τα πάθη θα τα υποστεί θεληματικά.

 

3)      Πλάτων :Από φόβο μήπως ο κόσμος βυθιστεί στην αιώνια άβυσσο σύγχυσης , ο Θεός και δημιουργός του σύμπαντος , θα αναφανεί και πάλι στον κόσμο και θα αναλάβει την εξουσία Του και θα μεταβάλλει τα πάντα.

 

4)      Αλκιβιάδης :όταν θα έρθει ο αναμενόμενος θα του αποδώσω στεφάνη και λατρεία και δεν θα αργήσει να έρθει η ημέρα εκείνη.

 

5)      Αισχύλος :θα έρθει κάποιος δυνατός που θα βρει φλόγα ισχυρότερη τον κ... και θα συντρίψει τον Δια. Θα είναι γιος Θεού και παρθένο που θα γεννηθεί υπερφυσικα. Αυτος θα καταργήσει το κράτος των παλαιών θεών και θα εξαφανίσει την δύναμη τους.

 

Επίσης εις τον Αισχύλο Ο Ερμής στο τέλος λέγει στον προμηθέα ότι δεν πρέπει να μεριμνεί το τέλος των δεινών πριν φανεί κάποιος Θεός που θα τον διαδεχθεί στο μαρτύριο του και με την θέληση του θα κατεβεί στον σκοτεινό Άδη, ως εξιλαστήριο θύμα για τις αμαρτίες του δεσμώτη ανθρώπου.

 

6)      Μαντεία : Κάποτε αργά η γρήγορα θα έρθει κάποιος στην χωρισμένη σε φίλες και γλώσσες γη , που θα γεννηθεί από παρθένο , χωρίς αυτή να φθαρεί, άνθρωπος που θα καταργήσει την φθορά των ανθρώπων από τα αμαρτωλά πάθη. Κι Αυτόν θα τον φθονήσει άπιστος λαός και θα κρεμαστεί ως κακούργος άξιος θανάτου. Όταν ρωτήθηκε γιατί τα λέει αυτά απάντησε < Πιέζομαι από τον ουρανό να αποκαλύψω την έλευση Αυτού (δηλ. Του Χριστού) . Και όταν ο αυτοκράτωρ Αύγουστος ρώτησε το Μαντείο των Δελφών  ποιος θα είναι ο βασιλεύς μετά από αυτόν είπε: Ένα παιδί εβραίου με διατάζει να αφήσει εν οδύνη ημών την κατοικία και να μεταβεί στον Άδη. Τότε ο Αύγουστος έφυγε στην ρώμη και έκανε έναν βωμό στον πρωτόγονο Θεό, >

 

7)      Πλάτων  :Στην β΄ γενεά θα σταματήσουν οι χρησμοί των Μαντείων όπως και έγινε.

 

8)      Σίβυλλες :Μάντισσες του αρχαίου κόσμου : Θα έρθει βασιλεύς παγκόσμιος Τον οποίον θα αναγνωρίσουν όλοι (Κικέρων) και θα είναι γιος του Μεγάλου Θεού και λένε : ο γιος Αυτός Του Μεγάλου Θεού  θα έρθει στους ανθρώπους έχοντας σάρκα σαν τους ανθρώπους και το όνομά του θα έχει τέσσερα φωνήεντα και δυο σύμφωνα – έτσι γράφετε το όνομα Ιησούς!!!

9)      Βιργίλιος :Ήδη νέος γόνος ζει του θηλυκού ουρανού πέμπεται και δι όλον τον κόσμο ανίσταται Χρυσή γενεά.