Εξοργισμένοι Πακιστανοί Χριστιανοί διαδήλώσαν την Κυριακή στους δρόμους της Λαχόρης, διαμαρτυρόμενοι για τα βίαια επεισόδια που εκδηλώθηκαν σε βάρος της κοινότητάς τους στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήυθηκαν για το κάψιμο περίπου 100 οικιών, το οποίο θεωρήθηκε «αντίποινα» για πρόσφατες απαξιωτικές δηλώσεις στις οποίες ένας Χριστιανός, ο 20χρονος Σαβάν Μασίχ, είχε προβεί για τον προφήτη Μωάμεθ με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Κάποιοι από τους εκατοντάδες διαδηλωτές πέταξαν και πέτρες κατά της Αστυνομίας, καθώς κατηγορούν την κυβέρνηση για αποτυχία στην προστασία του χριστιανικού πληθυσμού της χώρας.

Αξιωματικός της αστυνομίας, πάντως, δήλωσε ότι ήδη έχουν συλληφθεί περισσότερο από 150 πολίτες που συμμετείχαν στα επεισόδια κατά της χριστιανικής κοινότητας, ενώ εναντίων των υπόπτων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τρομοκρατία.

 

 

 

O Akram Gill, ένας τοπικός επίσκοπος στην χριστιανική κοινότητα Lahore , είπε ότι το περιστατικό είχε να κάνει περισσότερο με την προσωπική έχθρα ανάμεσα σε δύο άντρες - ένας χριστιανός και ένας μουσουλμάνος - από ό, τι βλασφημία. Είπε ότι οι άνδρες καυγάδισαν ΄πίνοντας αργά ένα βράδυ και το πρωί ο μουσουλμάνος σκαρφίστηκε την ιστορία βλασφημία ως ανταπόδοση.
Τέτοιες κατηγορίες της βλασφημίας κατά το παρελθόν έχουν προκαλέσει τεράστια πλήθη να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Μόλις γίνει μια καταγγελία είναι δύσκολο να αντιστραφεί, εν μέρει επειδή οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου και οι πολιτικοί δεν θέλουν να φανεί ότι είναι μαλακοί στη βλασφημία.
Σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch, υπάρχουν τουλάχιστον 16 άτομα έχουν καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν για βλασφημία και άλλα 20 εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης
.

 

 

πηγή: http://www.kathimerini.gr , http://www.foxnews.com